Klima Bakımının Önemi Nedir?

16-02-2024 12:23
Klima Bakımının Önemi Nedir?
Hava Temizleme Cihazı

Her mevsimin vazgeçilmezi olan klimalar, yaşam alanlarının hava dengesini korumakta ve dolayısıyla kullanıcıların sağlığını büyük oranda etkilemektedir. Hava kalitesinin, klima bakımı ile doğrudan bir ilişkisi vardır. Sağlıklı havalandırmaya sahip olmak için klimaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekmektedir.

Gelişen teknolojiyle birlikte ev içinde kullanılan klimalar da hızla yenileniyor ve gelişiyor. Sıcak yaz günlerinde de soğuk kış aylarında da ev içinde konforlu bir iklimlendirme sağlayan klimalar kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden şekilleniyor. Gree’nin çok satılan ürünü Pular Klima ile ev içinde estetik bir görünüm ve yeni bir teknoloji yer alıyor..

Klima bakımının belirli aralıklarla, düzenli olarak yapılması kullanıcıların sağlığı açısından oldukça önemlidir. Klima çalıştığı sırada, bulunduğu ortamdaki gözle görülmeyen tozlar ve kirleticiler filtresine ve iç ünitenin hava akımı olan bölgelerine birikmektedir. Bu tozlar zamanla iç üniteye yapışarak, reçine halini almakta ve sonucunda çeşitli hastalıkların oluşmasını sağlayan bakterilerin oluşmasına yol açmaktadır. Bakımın yapılmaması yalnızca kullanıcıların sağlığını değil, cihaz verimliliğini de etkilemektedir. Klimanın performansını düşüren bu durum, çalışırken zorlanmasına ve fazladan enerji tüketimine sebebiyet vermektedir. Klimanın dış ünitesindeki serpantinlerin aşırı tozdan kaynaklı hava dolaşımını engellemesi kaynaklı ısı transferi verimsizleşecektir. Bu da cihazın soğutma veya ısıtma yaparken daha fazla çalışıp daha fazla elektrik tüketmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda bakım yapılmayan cihazların eskiyen parçaları, gaz kaçağı kaynaklı cihazın eksik gazla çalışması gibi sebepler de cihazın fazla elektrik tüketmesine sebep olmaktadır.

Periyodik bakımın düzenli olarak yapılması durumunda kullanıcıların hastalığa yakalanmalarının önüne geçilecektir. Filtrelerin ve iç ünitenin temiz olmasından dolayı havada bulunan kirletici hapsedilerek, temiz hava dolaşımı gerçekleşecektir. Cihaz uzun süreli kullanılabilecek, bozulmaların yaşanmasına engel olunacak ve zorlanmadan çalışması neticesinde enerji tasarrufu sağlanacaktır. Hem kullanıcıların hem de cihaz sağlığı açısından klima bakımının belirli aralıklarla, düzenli olarak yapılması yetkililer tarafından önerilmektedir.

Klimalar, iç ve dış ünite olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Kullanım koşullarına bağlı olarak konutlarda iç ve dış ünite bakımının en az yılda bir kere, eğer kış mevsiminde yoğun olarak kullanılıyor ise iki kere yetkililer tarafından yapılması gerekmektedir. Bahsedilen genel bakıma ek olarak klimanın sık kullanıldığı dönemlerde, haftada bir defa iç ünite filtre temizliği yapılmalıdır. İş yerlerinde ise faaliyet alanına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; ofislerde yılda bir kere bakım yapılması gerekirken, halka açık ofis ve mağazalarda en az dört kere yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda yedi ile on beş günlük periyotlarla filtreler basınçlı su ya da hava ile temizlenmeli; ek olarak filtreye ve ortama bağlı olarak dört ile altı aylık periyotlarla değiştirilmelidir. Sadece arıza durumunda değil, bakım sırasında da yetkililer tarafından yardım alınmalıdır. Yetkili olmayan kişilerce yapılan bakımlar, gereken faydayı sağlamayacaktır.

Gree, klima bakımı konusunda kullanıcılarına yüksek konforlu çözümler sunmaktadır. Klima filtresi hariç, aksanlarının temizliği zahmetli ve zaman alan bir işlemdir. Daha önce bahsedildiği gibi yalnızca yetkili servisin yapabileceği bu işlemi Gree, “Kendin Temizle” özelliği ile G-Tech serisinde çözüme ulaştırmıştır. Temizlik beş adımdan oluşmaktadır.

Herhangi bir elektirikli bileşene dokunmadan parçaların zararlı partiküllerden arınmasını güvenli yollarla sağlayan G-Tech, kullanıcıların enerji ve zamandan tasarruf etmesini sağlamaktadır. Gree’nin bu tasarımı, klimanın neredeyse her yerini temizleyebilme ve sağlıklı bir şekilde kullanma imkanı vermektedir. Kullanıcı öncelliğinin yüksek konfor standartları ile sağlandığı Gree ürünlerini, www.gree.com.tr web sitesinden daha detaylı olarak inceleyebilir ve size en uygun klimaya ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.